Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Jag ska springa igen!

Mental träningPosted by Jennica Bodenfors 2011-01-13 19:55:58
När någon säger till mig att jag inte kan göra något väcks kämparglöden i mig. Jag föddes envis och ibland även bångstyrig. Något som blivit tydligt för mig de senaste dagarna då jag fått lite distans till mina ryggbesvär är att ingen säger till mig att jag inte kan göra något. Jag tänker inte låta någon begränsa mig och jag kommer definitivt inte gå med på att jag begränsar mig själv.

Jag älskar att springa och jag kommer göra allt jag kan och det som krävs av mig för att kunna springa igen. Jag skall se till att jag använder mig av alla förutsättningar som finns att tillgå för att jag ska kunna springa igen på ett sätt som skonar min rygg. Först om det då visar sig att det är omöjligt kommer jag acceptera att jag inte kan.För ett par år sedan sa min läkare till mig att jag inte skulle kunna springa med mitt trasiga knä. Det tog nästan två år innan jag ens testade för att jag hade intalat mig själv att jag inte kunde. Med rätt förutsättningar sprang jag sedan utan problem.

En sjukgymnast sa till mig för några år sedan att jag kunde glömma att träna MRL mer efter att jag fått hälsporre i båda fötterna. Idag tränar jag MRL utan problem.

Jag slår vad om att hade någon sagt till mig när jag var 14 år och råkade ut för två ridolyckor att jag aldrig skulle kunna rida mer så hade jag varit tio gånger sämre i min rygg idag.

Vi är så bra på att begränsa oss, bra på att säga till oss själva att vi inte kan, inte duger, kommer aldrig klara av det och att det är lika bra att ge upp. Kasta in handduken för du kommer bara att bli besviken. Om det är denna dialog vi har med oss själva är vi dömda att misslyckas innan vi ens försökt. Jag har alltid haft en stark tro på att vi vet själva vad det är vi behöver, vad vår kropp och själ behöver, om vi bara lyssnar. Och tror på att det vi hör och känner är sant.

Tankens kraft skall man inte underskatta utan snarare lära sig att bemästra och utnyttja. Jag brukar alltid säga att tänk på vad du ber om för du kanske får det. Mental träning och visualisering är starka redskap. Redan nu försöker jag visualisera hur stark min mage och rygg är och hur mina ryggkotor och diskar läkt. Jag ser mig själv stå på startlinjen till Göteborgsvarvet. Solen skiner, det är lagom varmt och jag har världens snyggaste Adidas outfit och jag ska springa snabbt snyggt och sexigt. Startskottet går!

Min löparkompis Johan skrev en kommentar till mitt förra inlägg. Det han skrev fick mig att ändra inställning och byta fokus och det var så positivt. Han skrev:

"Så länge du inte ger upp hoppet så kommer det en dag. Under tiden kan du ju träna magen..."

Tack Johan!

Jag fick ytterligare en insikt idag. En sådan där som kommer snabbt och liksom skakar om lite. Jag har sprungit millopp och till och med ett Göteborgsvarv (även om det var på träning) samt alla mil jag avverkat på träning med fem diskbråck i ryggen och riktig taskig bålstyrka! Vad är det som säger att jag inte klarar av att springa igen med en läkt rygg och en magnifik bålstabilitet, rätt belastning på kroppen, stark löpmuskulatur och en löpteknik som skulle få självaste Haile Gebrselassie att tappa andan? Alltså jag måste ju bara testa detta!

Min sjukgymnast Marie rekommenderade mig att inte springa mer. Jag börjar undra om hon inte faktiskt visste exakt vad hon satte igång när hon sa det. Jag tror hon hade en baktanke. Oavsett så börjar resan tillbaka till startlinjen nu. Häng med! smiley

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.