Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Stockholmshelg

TävlingPosted by Jennica Bodenfors 2011-09-22 10:43:12

I helgen var jag och Johan i Stockholm. Johan skulle springa Stockholm halvmarathon och i samband med det passade vi på att få några extra dagar i huvudstaden. Jag har en bitterljuv relation till Stockholm, staden som jag älskar men som inte var speciellt snäll mot mig under den tiden jag bodde där. Eller ja, min Stockholmstid gav mig prövningar på alla plan i livet men tack vare det har jag vuxit som människa. För varje besök i min älskade stad så blir känslan mer och mer ljuv och allt mindre bitter.

Johan har inte haft den bästa förberedelsen inför loppet då han veckorna innan hade både en öroninflammation samt trubbel med en gammal skada i vänster hälsena. Han har i stort sett inte kunnat träna någonting. Trots detta tog han sig runt på 1.28. En tid som han inte är nöjd med men som ändå är imponerande med tanke på omständigheterna. Men eftersom jag själv är löpare så förstår jag hur han känner sig.

Jag kan inte direkt påstå att denna tillställning var en löparfest. Dåligt arrangerat och funktionärer som inte visste mycket när jag försökte få reda på vart start och mål var, samt vart jag kunde möta upp Johan när han sprungit i mål. Banan var öppen på de mest konstiga ställen och sluten på helt fel som till exempel vid målgång. Jag hoppas att löparna upplevde loppet mer positivt än jag som var åskådare.

Vädret var dock perfekt och Stockholm badade i sol. Efter loppet fanns dock inte mycket krafter kvar varken hos mig eller Johan. Vi tog oss hem till vår övernattningslägenhet i Sumpan med all packning och sedan vidare till Ica Maxi för att handla mat. Med lite mat i magen stupade vi sedan i säng.

Dagarna efter bjöd på promenader runt i innerstaden, Djurgården, Gärdet och ett besök till Idrottsmuséet och Kaknästornet. Jag fick tillfälle att kika in på mitt gamla arbetsplats, vilket kändes skönt för det var en sådan där grej jag kände att jag var tvungen att göra i min process att avsluta gamla kapitel.

Samma dag som vi skulle åka hem passade jag på att besöka mina favoritaffärer, Adidas Apparel Store och Runner's Store. Jag hittade inget på Adidas mer än den där klockan som jag stirrat på i två år nu men aldrig köper. Jag köpte den inte den här gången heller. Varför? Jag tycker ju den är urläcker. På Runners blev det i alla fall en investering. Mina efterlängtade New Balance 1080. Årets modell av den tidigare 1064an. Bästa skorna jag någonsin haft på mig. Årets modell var dessutom ännu bättre. Lycka! Det är ju snart dags för mig att börja springa igen.

Stockholmsvistelsen avslutades med att vi tog Lidingöbanan ut till Gåshaga och promenerade runt på Lidingö. Johan visade mig platsen där starten på Lidingöloppet ligger. Jag hoppas på att på att kunna springa något av loppen där nästa år. Terräng kommer nog få bli min grej i framtiden om jag skall fortsätta springa.

När nästa Stockholmsvistelse blir är lite oviss. Jag hoppas på att det är redan i maj på Kungsholmen runt. Men vem vet hur det går? Och det loppet är ju veckan innan Göteborgsvarvet. Vi får se vad som händer. På återseende Stockholm! smiley

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.