Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Jag - ett intressant fall

RehabiliteringPosted by Jennica Bodenfors 2011-04-04 21:35:13
För några veckor sedan fick jag ett infall. Jag har ju haft kontakt med både läkare, sjukgymnaster, massörer och olika tränare för att få konsultation angående min ländrygg och mina diskbråck. I slutändan har jag dragit mina egna slutsatser och gjort mina egna val och träningsupplägg, för varje människa känner sig själv bäst.

Av ren nyfikenhet ville jag höra vad en kiropraktor hade att säga om mina problem och mina skador. Jag känner endast till en kiropraktor i Göteborg med gott renommé. Framför allt har jag hört talas om honom genom mina kunder. Nu ska jag väl erkänna att jag inte har någon större erfarenhet av kiropraktorer över huvudtaget. Jag har endast erfarenhet av en sådan som jag gick hos när jag var 15 år och fick hjälp med mina problem efter ridolyckan. Men denne väl omtalade kiropraktor fick det alltså bli!

Så för två veckor sedan ringde jag och bokade tid hos Leif Sockander på Göteborgs Kiropraktor Center. Så här presenterar sig Leif på hemsidan:

"Leif Sockander, leg. kiropraktor, tog sin examen 1985 från Anglo European College of Chiropractic, England, www.aecc.ac.uk. Kiropraktiken som yrke är en passion hos Leif och han har genom åren bedrivit en omfattande fortbildning. Leif har även ett stort intresse för idrott med allmän motion, golf samt ishockey där han fortfarande är aktiv."


I väntrummet med nervös förväntan.Jag var en aning nervös och spänd innan besöket eftersom jag är van att knäckningar och mobiliseringar brukar göra gruvligt ont i min redan smärtande ländrygg. Nervositeten rann av mig så fort jag hälsade på Leif Sockander. Han läste koncentrerat igenom mina papper på röntgenutlåtande mm och ställde nyfikna frågor och visade tydligt och ärligt att han lyssnade. Han hade ett professionellt sätt som jag tycker om och respekterar, vilket innebär att han respekterar det kunden säger och upplever och att kunden faktiskt också är expert på sig själv och skall vara delaktig i behandlingen.

Efter genomgång av min anamnes undersökte han mig genom att titta på mitt rörelsemönster, gjorde en del tester, tryckte på en rad punkter och kontrollerade samtidigt min förmåga att arbeta mot motstånd. Han berättade hela tiden vad han tittade efter och vad tanken var bakom. Jag var inte med om en enda knäckning!

"Det här är ett intressant fall" konstaterade Leif när han satte sig bakom sitt skrivbord igen. "Hm, jo visserligen men jag hade helst sluppit det", sa jag.

Ungefär åtta "felande länkar" hittade Leif. På måndag om en vecka skall jag på återbesök för att få ett genomtänkt behandlingsupplägg. Då skall jag också få möjlighet att ge min synpunkt på upplägget. Fantastiskt tycker jag!

Jag är imponerad. Detta upplägg skiljer sig så otroligt från mina tidigare erfarenheter, där man inte har en aning om vad terapeuten tänker med behandlingen eller vad denne har gjort för fynd. Oftast tar det femton till tjugo minuter och du har hostat upp runt 600 kronor. Hur genomtänkt och adekvat är en sådan behandling?

Jag ser verkligen fram emot måndag om en vecka och det skall bli spännande att se vad Leif Sockander har kommit fram till kring sitt nya intressanta fall. Fortsättning följer... smiley


  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jennica Bodenfors 2011-07-18 09:19:08

@Darude: Jag har varit hos många sjukgymnaster men tyvärr har ingen kunnat hjälpa.

Posted by Darude 2011-07-18 09:03:08

Du kan ju också gå till en vettig sjukgymnast inom landstinget som tar kring 100-lappen för besöket och dessutom har 60 minuter att lägga på dig. :)

Posted by Malin I Form 2011-04-05 09:29:15

Oj, det låter ju toppenbra! Hoppas du kan få så bra behandling som möjligt då :)


SV: Jaa, det hade vart kul!


http://maliniform.shapemeup.se