Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

En gammal goding

StyrketräningPosted by Jennica Bodenfors 2011-04-02 16:12:00

Som jag nämnt tidigare så är Body Pump inte min grej alls, men idag var det i alla fall dags att damma av denna gamla goding till gruppträningsform. När jag bodde i Stockholm 2009 tränade jag en hel del BP eftersom jag hade en motivation och träningslust som var lika med noll då. I sådana lägen tycker jag att det är skönt att ha någon som står där framme och talar om för mig vad jag skall göra och efter en timme är träningen klar. Jag behöver inte tänka alls liksom, bara vara på plats.

Anledningen till att Body Pump inte riktigt passar mig är att jag älskar styrketräning där man lyfter tungt och med få repetitioner. Man kan väl säga att tålamod är något som jag har totalt avsaknad av, eller i alla fall brist på. Det ska vara snabbt, tungt och utvecklande. Jag dör gärna på kuppen och tar ut mig totalt bara det går fort! BP består av träning för hela kroppen där framför allt musklernas uthållighet tränas. Nyttigt som bara den för en långlöpare men hade jag fått välja även här så hade jag helst varit 100 meter sprint istället för att avverka kilometer efter kilometer. Allt på en gång bara det går fort!

Då kan man ju fråga sig varför jag drar iväg på ett BP pass? Jo just därför att jag ska få slippa tänka, bara göra och för att jag försöker variera träningen lite. Dessutom var jag tvungen att träna hela kroppen under ett pass eftersom jag just nu upplever att jag har lite svårt att få ihop all träning med jobb och fritid. Känner ni igen det? Jag avskyr sådant. Jag har sagt det innan och nu säger jag det igen, träning borde prioriteras före jobb och allt annat! Jag är övertygad om att jag skulle prestera 20 gånger bättre på jobbet om jag fick möjligheten att prioritera min träning. Träning borde vara nummer ett! smiley

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.