Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Jag tänker på chokl.. en saftig morot!

KostPosted by Jennica Bodenfors 2011-02-01 20:47:50
Dagens plan att testa spinning och Indoor walking höll inte länge. Jag fick en akut bokning av en kund och rusade iväg till min klinik istället. Hoppla! Det svänger fort. Så det blev ingen träning idag men jag är en tacksam kund rikare. Det är alltid kul att kunna hjälpa.

Dag två av min diet. Det är jobbigt, men samtidigt blir man varse om hur mycket onödiga saker man faktiskt stoppar i sig i vanliga fall utan att man tänker på det. Jag tycker mig äta bra till vardags men så blir det ett äpple där, lite nötter, oj där var chokladskålen och en bit gör ju ingenting. Dessutom om jag tagit en bit kan jag likväl ta två. Sen slinker det ner en latte och så fortsätter det så utan att man riktigt tänker på det. Plötsligt ligger man plus 500-1000 kalorier om man inte tänker sig för. Känner ni igen det?

Ett annat fenomen som jag märker när jag dietar är att jag, av någon mystisk anledning, lagt mig till med större portioner. Storleken på portionerna har liksom smugit sig på. Och då krävs det ju faktiskt större portioner för att bli mätt. Magsäcken anpassar som sagt.

Hel dinkel, röd quinoa, havregryn och färgstarka grönsaker. Mumma för kropp och själ!

Visst vill man äta sig mätt och det är viktigt, men jag har lärt mig att efter två veckor med rätt storlek på portionerna, en kost utan socker och ett korrekt uträknat energiintag (energiunderskott) så försvinner sötsuget, man får smak på mer hälsosam mat, kan lättare göra bra val och dessutom blir man mätt och nöjd på mindre portioner. Denna insikt gör det lite lättare för mig att hålla ut, för jag vet att det blir bättre.

Okej, imorgon är det ben och rumpa som gäller på gymmet. Hoppas planen håller i sig! smiley

  • Comments(1)//jennica.bodenfors.se/#post91