Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Där det ena slutar tar det andra vid

StyrketräningPosted by Jennica Bodenfors 2010-08-16 20:30:40
Efter en känsla av förvirring i fredags på gymutbildningen, föll pusselbitarna mer eller mindre på sin plats i lördags då vi gick igenom programupplägg och träningslära. Allting blev mer begripligt helt enkelt. Delarna blev till helheter. Vi fick testa på olika träningsmetoder, så som superset, dropset och stege med mera. Riktigt roligt och mitt adrenalin sprutade. Träningen blir så mycket mer när man har en kompis som står och pushar vid ens sida. Härligt! Tack Karolina, det kommer jag minnas! För mig handlar löpning mer om endorfiner medan styrketräning ska osa adrenalin, tycker jag. På kvällen fick vi återigen testa på träning med kettlebells. Kettlebells är definitivt min stora aha-upplevelse under dessa utbildningsdagar.

Friskis & Svettis gyminstruktörsutbildning, steg 2 avslutades på söndagen med uppgiften att genomföra ett helt instruktionspass i gymmet. Det kändes bra och jag tyckte att jag hade grepp om det hela. Jag sa adjö till alla sköna kursare, ett riktigt härligt gäng, och våra kursledare, Stefan och Rickard. Sen styrde jag bilen mot Stockholm för att mellanlanda. Hemma i Göteborg väntar nu ett prov och så småningom licensiering. Då ska jag genomföra en hel gyminstruktion med en riktig motionär samtidigt som jag övervakas av en licensierare. Spännande!

Så på söndagskvällen landade jag mycket trött hemma hos kompisen Jens i Sundbyberg. Vi kollade film och åt popcorn. Det var ungefär den nivån jag orkade hålla.

Efter en skön promenad och frukost imorse satte jag mig i bilen ner mot Göteborg. I Södertälje ville jag faktiskt bara sova. Jag kämpade med att hålla ögonen öppna hela vägen hem till Göteborg. Inte ens Thåström och Sabaton på högsta volym piggade upp mig. Jag borde ha stannat ytterligare en dag och vilat så här med facit i hand, men nu är jag i alla fall hemma. Det infinner sig alltid en saknad när jag lämnar Stockholm. Efter mitt år i den staden är jag numera kluven mellan dessa två städer. Det kommer ta några dagar att komma ur min bubbla.

Men snart är jag återigen i Stockholm. Det blev jag omedelbart påmind om när jag klev över posthögen hemma i Götet. Där låg startbeviset från Tjejmilen den 5 september!

Så där något slutar tar något annat vid. Tjejmilen är ju det stora målet i år för mig. Jag känner mig dock inte så förberedd som jag hade velat göra, men jag skall trots allt springa. Dessutom kommer jag att värma upp med Midnattsloppet här i Göteborg på lördag. Det skall bli kul! Imorgon blir det styrketräning på morgonen och sen förhoppningsvis lite löpning senare på dagen. Nu tar vi nya tag med gammal och ny kunskap! smiley

  • Comments(0)//jennica.bodenfors.se/#post9