Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Time out

TräningPosted by Jennica Bodenfors 2011-01-27 11:14:17

Jag har inte skrivit på ett tag och en del kanske undrar vart jag tagit vägen. Jag har helt enkelt tagit en liten time out från träning, till och med sjukgymnastiken för ländryggen går på halvfart. Efter massor av funderingar och förvirring över min situation och fysiska mående infann sig ett kaos där min vilja inte gick hand i hand med verkligheten. Jag ville mer med min träning än vad jag för tillfället förmår. Jag försökte hitta massor av lösningar. Har ni hamnat där någon gång?

Som svar på min frustration fick jag influensa för första gången i hela mitt liv! Jag återhämtade mig efter fem dagar i sängen. Sedan började jag försiktigt träna igen, men lusten infann sig helt enkelt inte. Så jag beslutade mig för att ta en liten time out från all träning.

Jag är inte van att vara sjuk. Mina sjukdagar är få, vilket jag är enormt tacksam för. Jag har dessutom alltid kunnat träna, ta i och för det mesta köra max. Nu är fallet inte så längre då min ländrygg sätter stopp för det. Det är en stor omställning och det är svårt att vänja sig vid den.

Dock är jag helt övertygad att jag så småning om kommer kunna både träna max och springa igen, men det kommer ta tid. Trots allt är jag optimistisk och jag kan se en mening med detta. Jag lär mig så otroligt mycket om kroppen, läkningsprocesser, skador, rehabilitering, träning och inte minst tankens kraft och mental träning. Och framför allt om mig själv! Allt detta kommer jag sedan kunna dela med mig till mina framtida kunder och träningskompisar. Jag ser det som att jag samlar kunskap och erfarenhet.

Men allt detta tar både på den fysiska och psykiska kraften och det gäller att ta hand om sig själv. Jag vet att suget efter träning kommer att komma, men jag ska låta det komma i sin egen takt. Träning skall vara lustfyllt och en ren glädje, inget påtvingat och betungande. Man ska känna sig styrkt av träning. Den ska ge kraft och energi. Det är därför jag älskar träning. Att jag känner så gör att jag är lyckligt lottad, tycker jag. smiley

  • Comments(1)//jennica.bodenfors.se/#post89