Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Träningsglädje

TräningPosted by Jennica Bodenfors 2010-12-19 11:19:20
Efter Fitnessfestivalen förra helgen och Mini-clinic i löpteknik igår känner jag riktig inspiration och träningsglädje igen. Bodybuilding och löpning är två skilda världar, men de ska nog kunna mötas. Det är i alla fall det jag ska försöka lyckas med.Men först är det faktiskt fokus på rehabträning för min rygg som gäller. Imorgon skall jag magnetröntga min ländrygg för andra gången och sedan skall jag träffa en sjukgymnast. Tidigare har jag haft en ganska negativ inställning till rehabträning och framför allt rehabövningar. När mitt knä gick sönder fixade jag läkningen själv efter eget tänk, likaså när jag drabbades av hälsporre i fötterna. Med min rygg känner jag dock att det är annorlunda. Det är mer komplext och omfattar inte bara muskleproblem utan även nervsmärta och smärtstrålning.

Jag kan erkänna att jag varit mycket dålig på att träna bålstabilitet, vilket är så viktigt för oss alla, inte minst för mig. Jag tycker att det är grymt tråkigt att träna bålstyrka och har därför slarvat med det. Men man är som bekant inte starkare än sin svagaste länk och det får jag krasst erfara nu.

Insikten att jag måste bygga från grunden för att kunna fortsätta träna det jag vill, har jag nu fått och därför är jag också motiverad inför mitt första sjukgymnastbesök imorgon och den framtida rehabträningen. Jag försöker se framåt. Och jag älskar ju att träna, både hårt och tungt så det är bara att hänga i och göra det jag måste. Annars kan jag likväl packa upp träningsväskan för gott. Jag är till och med beredd på att inte få träna något annat än rehab ett tag framöver.

Träningsglädje är det jag känner och det blev så tydligt i gymmet idag. Därför börjar jag om på nytt från och med imorgon och tar tag i den där svaga länken en gång för alla!smiley

  • Comments(0)//jennica.bodenfors.se/#post77