Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Boktips

HälsaPosted by Jennica Bodenfors 2010-10-23 17:06:35
Här kommer ett boktips till er som är intresserade av att lära mer om idrottskador, men framför allt hur man undviker dem. För mig är det intressant eftersom det är en del av mitt jobb och jag beköver ha en del kunnande om det för att hjälpa mina kunder. Sedan tycker jag att det är intressant att för min egen del få förståelse om hur min egen kropp fungerar och hur den mår.


Boken Undvik Idrottsskador - preventionsinsatser vid träning och tävling, av författarna Roald Bahr och Lars Engebretsen, SISU Idrottsböcker.


Boken är precis utkommen med den senaste forskningen av sitt slag. Den tar upp bl a hur man förebygger, men även rehabiliterar skador i t ex knä-, fot-, höft-, länd-, axel- och armbågsled samt Hamstrings (baksida lår) och ljumskar mm. Den visar på olika orsakssammanhang, det vill säga hur svagheter och obalanser i muskulatur kan leda till påfrestningar och skador i leder och ligament mm. Till boken följer även en cd-skiva med om "Knäkontroll, förebygg skador - prestera bättre".

En riktigt intressant bok som jag lägger till på min "att läsa"-lista. Vi vet ju att det är bättre att förekomma än förekommas, därför är det så viktigt att vi lyssnar på kroppens alla signaler och även tar hjälp av expertis, som t ex en massör eller sjukgymnast, för att bli mer kroppsmedvetna och lära känna våra kroppar och dess svagheter och styrkor. Ju mer kunskap du har desto mer kan du hjälpa dig själv, för jag är helt övertygad om att vi själva vet vad vi behöver, men man behöver ibland kunskap och vägledning på vägen för att hitta dit. smiley

  • Comments(0)//jennica.bodenfors.se/#post47