Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Hässelbyloppet 2010

TävlingPosted by Jennica Bodenfors 2010-10-13 22:04:07
Start och mål på Hässelbyloppet 2010. Jag var verkligen slut på upploppet, vilket är så det ska vara!

Jag var positiv till att springa Hässelbyloppet och hade sett fram mot det enda sedan Tjejmilen då jag bestämde mig för att springa. Ökad träning fram till tävlingen gjorde att jag kände mig väl förberedd och var ganska lugn men ändå taggad. Hässelbyloppet har rykte om sig att vara en snabb bana där många slår sina personbästa. Jag var inställd på att slå mitt personbästa från Tjejmilen på 01.05.01. Jag hade ingen egentlig tanke om med hur mycket, men jag hade en plan på att springa i 6.00-tempo och se hur långt det skulle hålla.

Jag kände mig lugn och förväntansfull i startfållan och när starten gick lät jag mig bara sugas med i klungan tills jag hittade ett bekvämt tempo. Klockan visade att jag låg i ett 5.30-5.45 tempo vilket kanske var något för fort men jag tänkte att jag kör på. Så jag tog rygg på en blond hästsvans som verkade hålla mitt tempo. Efter tre kilometer var jag trött och jag undrade hur detta skulle gå?

Jag kunde ju inte avbryta, så jag valde att känna efter. Jag hade mest problem med min andning och lite kramp i mellangärdet. Benen, höften och ljumskarna kändes okej. Min högra vad protesterade men jag valde att ignorera den eftersom smärtan inte var av farlig art. Jag konstaterade att jag inte var döende och skulle inte stryka med på kuppen så jag sa till mig själv att spring för fan! Så jag sprang så gott jag kunde. Hela tiden höll jag ett getöga på klockan. Det var rent av förjävligt att springa emellanåt och inte alls kul.

Vid sju kilometer började jag räkna på ett rimligt resultat och konstaterade att jag hade en chans att klara milen på 60 minuter om jag höll i. Det fanns en liten möjlighet. Men jag var rejält trött nu. Sista kilometern var ett riktigt helvete. Jag sprang på ren vilja och mjölksyra.

När jag passerade mållinjen denna gången hade jag tagit ut mig så gott jag kunnat och jag fick belöning för det. Klockan visade 01.00.06!

Såhär i efterhand har jag konstaterat att jag sedan Midnattsloppet den 21 augusti och fram till och med Hässelbyloppet den 10 oktober, har ja lyckats sänka mitt personbästa på milen med drygt 8 minuter! Jag börjar inse att det är grymt bra jobbat! smiley

  • Comments(0)//jennica.bodenfors.se/#post41