Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Prövning och uppfinningsrikedom

IntervallerPosted by Jennica Bodenfors 2010-09-24 14:59:21
Vad är oddsen när både Mölndals IP och Slottskogsvallen är reserverade för skolungdomar. Jag ställde mig frågan om det hela var ett test. "Hur ska du nu lösa situationen"? "Kommer du ge upp och åka hem"? För ibland verkar det som att jag helt enkelt utsätts för en prövning och de kommer alltid när det är som mest struligt och motigt. Så jag kan säga att prövningarna duggar tätt nu.

Idag hade jag planerat att springa 8 x 200 meters intervaller. När det visade sig att båda banorna var reserverade så stod jag där och kliade mig i huvudet som ett fån, bildligt talat. Men jag var full beslutsam att inte ge upp passet för herregud vad jag har fått stuva om i träningsprogrammet på grund av att saker strulat den senaste veckan som gått. Jag tänkte så huvudet knakade, faktum är att det gjorde nog det. Så kom jag att tänka på Slättadamm. Jag har bara sprungit en kortis där i somras och känner egentligen inte alls till området. Slingan som går runt dammen där är exakt en kilometer och ganska flack. Super! Så jag rattade bilen dit.

Mina temposkor Adidas Adizero Tempo. Riktigt gött riv i dem!

Jag värmde upp med ett varv runt dammen och körde sedan tre stegringslopp. Benen var med på noterna. Hjärnan, ja den är lite ur funktion just nu, överhettad kan man säga och jäkligt grinig. Sedan sprätte jag iväg i mina 200 meters intervaller. Ett tag funderade jag faktiskt på att dumpa hjärnan i dammen, men insåg att den inte är vattentät. Så jag använde mig av lite mental träning. Jag visualiserade hur jag stoppade min rykande, sura hjärna i en bubbla som åkte med mig i ett band i luften. Där fick den vara, medan jag istället placerade ett lokomotiv i skallen. Tuta och kör med andra ord.

Passet avslutade jag sedan med fem backintervaller och en lugn nedjogg i bostadsområdet. Blev riktigt nöjd med min lösning på dagens strul och med passet. Funderar bara på var någonstans jag gjorde av bubblan med hjärnan i? smiley

  • Comments(1)//jennica.bodenfors.se/#post31