Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Mental utmattning

TräningPosted by Jennica Bodenfors 2010-09-23 23:45:23

Kroppen vill, viljan finns men hjärnan strejkar. Just nu är det mycket tankar kring flera saker i livet och vardagen samt även kring löpningen. Man kan säga att det är operation omorganisation på flera plan.

Löpningen har gett mig enormt mycket och jag utvecklas hela tiden. Den har gett mig möjligheten att återigen fokusera min träning på Specifika, Mätbara, Accepterade, Realistiska, Tidsbegränsade och Aktuella mål - SMARTA. Något som jag inte riktigt haft med min träning sedan jag slutade tävla dressyr med min häst för över tio år sedan.

Men när jag tävlade dressyr hade jag ett bra självförtroende och visste att jag var grym på det jag gjorde. Dessutom var vi två, jag och hästen och vi hade tränare och träningskompisar. Med löpningen har jag svårt att känna samma självförtroende och självkänsla. Jag har börjat med löpningen relativt sent i livet och håller på att arbeta mig uppåt och framåt, med hinder som skall tas itu med och övervinnas. Ibland är jag beredd att ge upp, ibland är allt toppen och ibland väcks kämparglöden i mig. Just nu är jag någonstans mellan att ge upp och känna kämparglöd.

Jag är så förbannat trött på att springa själv. Det är så lätt att negativa tankar kommer då. Jag känner efter hur trött jag är, om jag har ont men framför allt så pressar jag mig inte och då blir jag arg och besviken på mig själv för att jag inte gör det. Sen saknar jag träningskompisar att snacka träning med. Människor som glöder lika mycket som jag.

Saker blir givetvis mycket jobbigare då påtryckning kommer fån flera håll och förändringar sker på flera plan i livet. Visst är det så att det då är underbart att snöra på sig skorna och ge sig ut i löpspåret och rensa tankarna, men sällskapet fattas och peppingen finns inte där just då. Ibland är det väldigt ensamt. smiley

  • Comments(1)//jennica.bodenfors.se/#post30