Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Det blev inte riktigt som jag tänkt

PrylarPosted by Jennica Bodenfors 2010-09-11 16:45:01
Jag köper alltid mina löparskor på Runners Store i Stockholm. De är helt enkelt bäst, anser jag. Men i måndags när jag var där för att köpa nya mängdskor blev jag expedierad av en, för mig, obekant säljare. Han var ganska nonchalant och inte alls så intresserad av vad jag hade att säga. Han ville bland annat att jag skulle prova två olika skor samtidigt med en sko på vardera fot. Nu vet jag ju att mina fötter är olika, samt att jag springer olika med mina fötter. Så jag sa att jag provar gärna ett par i taget. Till svar fick jag att "ja vi stänger ju inte förrän kl 18.00". Han ville dessutom inte filma när jag sprang på löpbandet. Jag fick uppmana honom att helt enkelt göra det. Av allt detta och bristen i kommunikationen mellan oss blev jag stressad och kände mig inte helt övertygad när jag gick från Runners Store med mina nya New Balance 1064.

Inför mitt löppass igår tog jag med mig mina nya mängdskor till gymmet och sprang på löpbandet. Dessa skor har sådant riv i steget och en sån helt enorm känsla och kontakt med underlaget. De är så likt mina temposkor som troligtvist är möjligt och det är precis det jag letar efter. Det finns inget värre än känslan av att löpa med tegelstenar på fötterna.

Tyvärr visar det sig att mina fina New Balance inte är helt optimala i lästen. De trycker på i hålfoten. Jag har ju inlägg på grund av hälsporre i båda fötterna. Så snacka om huvudbry. Skulle jag köra med dem ändå eftersom jag löper på framfoten och inte hålfoten, eller skulle jag lämna tillbaka dem? jag var tvungen att ringa och konferera med Jens.

Tillslut beslöt jag mig för att inte chansa utan lämna tillbaka dem. Där stod jag då med nästa problem. Jag hade ju inga skor att springa i och Runners Store ligger ju i Stockholm! Löplabbet kan jag inte rekommendera till någon så dit går jag ju inte själv. Efter en stunds funderande beslöt jag mig för att testa Löp & Sko här i Göteborg.

Efter fyrtio minuters proffsig konsultation med Magnus Johansson på Löp & Sko gick jag därifrån med ett par nya Adidas Adistar Ride 2.


Sen bar det iväg ut i löpspåret och det kändes bra. Studs, studs, studs med en positiv men annorlunda känsla i steget.

Självklart kunde jag inte sluta tänka på mina New Balance 1064 för känslan jag fick med dem är hittills oslagbar. Efter ett telefonsamtal med Runners Store fick jag dock hopp. Jag fick öppet köp på skorna (vilken grej!) tills jag är i Stockholm igen (9/10) och då skall de också hjälpa mig att se över mina inlägg så att det kanske kan fungera med New Balance 1064. Det kallar jag service. Hoppas! smiley

  • Comments(3)//jennica.bodenfors.se/#post24