Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Söndagsnöje

LöpningPosted by Jennica Bodenfors 2012-01-22 19:29:51
Tänk att träning kan vara så roligt. Tänk att man kan längta ut till att svettas, flåsa, kanske få ont, andnöd och ibland en "nära döden upplevelse". Allt det jobbiga är det värt när jag får de där minuterna och meterna som känns både bra, lätta och när flytet infinner sig. Sakta börjar det kämpiga bytas ut mot det där underbara flytet. Att jag har träffat min vän och löparkompis Lotta är faktiskt den största anledningen till löparglädjen just nu.

Idag hämtade jag upp Lotta på eftermiddagen, efter en lååång behövlig sovmorgon utan stress. Vad slår egentligen känslan av att vakna och ligga och dra sig tillsammans med den man älskar? Inte mycket. Efter mycket sen frukost gick Johan iväg och sprang på sitt håll och jag åkte och hämtade Lotta för att sedan styra kosan mot Delsjöarna och Bertilssons Stuga, där vi mötte upp Lottas kompis Daniel.

Igår kom snön till Göteborg så naturen låg i en vit skrud och underlaget bestod av kompakt trampad snö. Planerat var att springa runt en mil och sedan avsluta med en fika på Bertilssons Stuga. Jag hade väl lite smått ställt in mig på att få kämpa en hel del eftersom jag inte sprungit sedan i måndags eftersom jag haft märklig halsont. Idag kändes dock halsen okej så det var bara att köra. Löpningen flöt dock på och kroppen och andningen kändes riktigt bra. Underlaget sög en hel del kraft eftersom det var svårt att få något bra grepp, men den vackra naturen och sällskapet piggade upp.


Vi sprang runt Lilla Delsjön och in på åttan i Skatås och sedan via Brudarebacken tillbaka till Bertilssons Stuga. Mellan åttonde och nionde kilometern kändes det riktigt bra och det gick ganska fort också både för mig och Lotta. En underbar känsla att ta med sig och också för att lita på att vi är på gång. Sista kilometern stumnade jag dock och orken var slut. Lotta hejade på mig och påminde mig att snart skymtade Bertilssons stuga och fika hägrade. Tack för peppet Lotta!

Väl inne i stugan sprakade brasan och magen knorrade. Jag och Daniel valde Gulaschsoppa och Lotta beslutade sig för en Ädelostpaj. Riktigt gott och värmande var det och en fantastiskt trevlig avslutning på ett härligt löppass i fint soligt väder och lagom temperatur. Det här kommer vi att göra om många gånger!

Nu har jag landat i soffan med ett glas rött. Endorfiner flyter runt i blodet och jag är behagligt trött i hela kroppen. En söndag kan inte vara bättre än så här. Tack Lotta och Daniel! smiley

  • Comments(4)//jennica.bodenfors.se/#post155