Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Tankar inför löpåret 2012

LöpningPosted by Jennica Bodenfors 2012-01-18 14:21:07

Just nu ger löpningen mersmak. Den där känslan av att ingenting får komma emellan finns igen. Ryggen måste hålla, sjukdomar hålla sig borta och gärna allt annat också som skulle kunna komma ivägen för tänkta löppass. Jag är faktiskt ganska säker på att både ryggen och hälsan kommer att palla trycket, bara jag är smart. Att vara smart i detta läget handlar om att lyssna på kroppen.

Igår var jag hos min kiropraktor Leif Sockander igen, efter ett uppehåll på 1,5 månad. Jag har inte haft några direkta problem under uppehållet, mest en känsla av att ha varit låst i höften och med lite strålning i ena ljumsken. Rena paradiset enligt mina mått. Sockander såg låsningen i fogen med en gång efter att jag bara tagit två steg och efter 6 minuter var det fixat. Efter behandlingen och idag är känslan ungefär som en befrielse i kombination med en smärta som om man slitit upp ett gammalt elakt sår. Men jag vet att det kommer kännas så i någon dag till, sedan ebbar smärtan ut och endast känslan av befrielse kommer finnas kvar. Därför vill jag inte riskera något. Dagen tänkta löppass blir istället en powerwalk med Lotta.

Med löpglädjen kommer också längtan efter att springa lopp. Jag har en preliminär planering inför 2012. Kanske är den för tuff, kanske är den helt lagom? Jag får ta en vecka i taget. Det är så lätt att glida med i en slags eufori över att kunna springa igen och i att möjligheten att springa lopp finns på nytt. Min största farhåga är att springa på asfalt. Alla löppass hittills har jag sprungit på grus, men i måndags sprang jag 4 kilometer på asfalt. Jag ville göra en så kallad "Johan" (min pojkvän), att springa till eller från jobbet, helst båda. Så jag sprang från min klinik och hem i måndags, en väg på ca 5 kilometer. Efter 4 kilometer gjorde jag ett klokt beslut att gå sista kilometern. Dels på grund av lite känningar i ryggen av det hårda underlaget, men även för att det hade frusit på på kvällen och var halt. Tanken på Göteborgsvarvet och 2,1 mil på asfalt känns inte bra alls just nu.

Så vad gjorde jag då? Jo, jag frågade Leif Sockander om han kunde rekommendera någon som kan hjälpa mig med att träna upp min bålstyrka och löpstyrka. Jag har kunskapen att göra detta själv, men jag fungerar precis som alla andra. Det är enklare om någon annan säger åt mig vad jag skall göra och dessutom kontrollerar att jag gör det. Haha! Så jag fick ett telefonnummer till en personlig tränare av Leif. Henne skall jag träffa på måndag. Spännande!

Efter Tjejmilen 2012.

Åter till de tänkta loppen 2012. Så här ser min förhoppning ut:

Kungsholmen Runt 5 maj Stockholm - en kul grej för att jag inte kunde springa 2011 då jag var anmäld (anmäld).

Göteborgsvarvet 12 maj - the big happening!

Vårruset 30 maj Stockholm - en kul grej i kombination med semester i Sthlm och att Johan springer Sthlm Marathon 2 juni (anmäld).

Midnattsloppet 28 augusti Göteborg - lite tveksam till detta. Gillar inte att de flyttat på loppet. Loppet har lite förlorat sin charm.

Tjejmilen 1 september Stockholm - Årets stora mål i så fall. Här gäller det att springa milen under 60 minuter! Ett lopp man som löperska inte får missa. Hoppas på att få med mig löparkompisen Lotta.

Sedan finns det säkert andra lopp som dyker upp och som jag gärna vill delta i, men de ovan är de viktigaste och jag måste ju vara klok tjej och inte "övergöra" det hela. Bara det är ju en utmaning som heter duga! smiley

  • Comments(3)//jennica.bodenfors.se/#post154