Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Peppjogg

LöpningPosted by Jennica Bodenfors 2011-12-04 21:05:10
Nu känns det äntligen som om jag har kommit igång med löpningen ordentligt. Det är inga långa pass eller snabba pass, utan endast kortare löpning för att få upp löpstyrkan och vänja muskler, leder och rygg.

Den största anledningen till att jag har kommit igång så bra är att jag har fått sällskap på turerna. Sällskap gör fantastiskt mycket eftersom det både blir roligare att springa samt att man lättare kommer ut även om det känns motigt.

Jag hittade mina nya löparkompisar via en grupp som först startade på jogg.se och som där heter "Vi som debuterar i Göteborgsvarvet 2012", och som nu även finns på Facebook, "Vi som springer Göteborgsvarvet 2012 för första gången".

För cirka en vecka sedan skrev jag ett inlägg på gruppens Facebooksida om att löpningen kändes motig och jag behövde peppas. Då fick jag både peppning och svar från några tjejer att det vore en god idé att springa ihop. Så i onsdags sprang vi ihop för första gången. Vi kallar det "peppjogg" och tanken är att alla skall kunna springa med efter sin egen förmåga. De som vill springa längre springer antingen vidare efteråt eller sluter upp med oss när vi börjar springa. De som vill springa fortare kan köra ruscher för att sedan vända tillbaka och hämta upp. Behöver man göra gånginslag så gör man det när som helst.

I onsdags fick jag sällskap av Lotta och Anna-Lena. Det blev mycket lyckat och alldeles lagom nivå för mig just nu. Lotta har också varit skadad i sin fot och behöver ta det lugnt i början samt även, precis som jag, få upp flåset. Anna-Lena springer lite längre än oss men hänger med eftersom det är kul och peppande. Det visade sig även att Anna-Lena och jag bor i samma område.

Jag och Lotta efter ett halvtungt pass i Skatås idag. Bra jobbat av oss!


Veckan fortsatte med att jag och Lotta slöt upp i Skatås även på fredagen och på förmiddagen idag. Det är tveksamt om vi, i alla fall jag, hade kommit ut och sprungit idag om inte jag haft ett pass planerat och någon som väntade på mig. På onsdag klockan 16.30 är det dags igen och då kommer även Anna-Lena med. Förhoppningsvis sluter fler upp på kommande pass framöver.

Det är otroligt roligt att lära känna nya människor på detta sättet och samtidigt peppa och peppas till att inte ge upp. Löpningen känns så mycket mer givande och inspirerande nu och dessutom blir det kontinuitet i träningen, vilket är det viktigaste för att nå resultat. smiley

  • Comments(4)//jennica.bodenfors.se/#post152