Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Det är mycket nu!

TräningPosted by Jennica Bodenfors 2011-11-26 21:18:53
Fullt upp är precis vad det är. Det var längesedan jag bloggade. Jag har inte tröttnat eller slutat träna eller slutat tänka på hälsa, utan jag har helt enkelt inte haft tid att blogga. Senaste halvåret har varit fullproppad med saker som att Johan och hans barn har kommit in i mitt liv och de är en stor del idag, vilket jag är tacksam för. Men jag har också kämpat med att komma tillbaka till träningen genom att rehabilitera min rygg. Mitt arbete och mitt företag har tagit mycket tid. Jag har också jobbat en hel del med mig själv och min egen utveckling. Det tar på krafterna. Men saker och ting får gärna vara uttröttande och uttömmande så länge jag upplever att det för mig framåt och är utvecklande.

Under hösten har jag också påbörjat min utbildning till traditionell kinesisk medicinsk akupunktör som kommer ta cirka 4 år och är en stor satsning för mig. Äntligen har jag hittat min grej, mitt kall och det som jag har svårt att släppa när jag väl har börjat. Jag har enda sedan tonåren sökt efter just det där som kan få mig att tappa tid och rum och nu verkar det äntligen som om jag har hittat det.

Sedan bara två veckor tillbaka har jag gått min första kurs i medicinsk qigong och tränat qigong nästan varje dag. Det är helt fantastiskt både fysiskt och psykiskt. Det hjälper mig mycket i min vardag. Jag har önskan om att få fortbilda mig inom detta och tillslut bli qigong instruktör.Min önskan och förhoppning är att kunna berätta här i min blogg lite mer om Traditionell kinesisk medicin (TCM), akupunktur och qigong. Förhoppningsvis även om Kina och Kinas kultur. Det kommer påverka mig, mitt leverne och inte minst mitt företag, eftersom jag kommer arbeta med detta i framtiden. TCM är inte bara ett sätt att arbeta, det är också en tanke om hur man bör leva. Jag har faktiskt redan nu tagit till mig en del saker som jag försöker tänka på när jag möter kunder och arbetar med dem. Jag har alltid haft som vision att se till helheten i arbetet med människor. Det är just helhetsperspektivet som TCM har som utgångspunkt.

Givetvis är min träning också viktig för mig och en stor del av mitt liv, även om den kanske inte haft prioritet den senaste tiden. När jag inte tränar regelbundet så saknar jag det enormt och det känns verkligen som det är något som fattas. Just nu håller jag på att försöka komma igång med löpningen igen. Göteborgsvarvet är det som gäller i den 12 maj 2012, så det är hög tid att börja träna. Jag har haft och har fortfarande enormt stor hjälp av Markus Stålbom med löptekniken samt av min kiropraktor Leif Sockander. Utan dessa två snubbar hade jag inte klarat mig så långt som jag har gjort idag. De betyder jättemycket för mig och min träning och dessutom för min hälsa.

Nu när jag skrivit detta inlägget känner jag hur mycket jag har saknat mitt bloggande. Min förhoppning är att jag skall få lite mer tid över för skrivandet nu framöver. Jag behöver kanske öva mig på att bli lite mer effektiv, eller? smiley

  • Comments(1)//jennica.bodenfors.se/#post151