Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Förvirring

StyrketräningPosted by Jennica Bodenfors 2010-08-23 22:21:33
Jag är förvirrad. Jag, lik Karl-Bertil Jonsson på julafton, har en inre kris, fast en inre träningskris. Och den här inre träningskrisen sitter i längre än bara några sekunder. När jag har sprungit Tjejmilen om tretton dagar så är min tanke att jag ska börja mitt träningsupplägg inför hösten och vintern. Jag försökte under våren och sommaren att fokusera mest på löpningen men för ungefär två månader sedan bestämde jag mig för att styrketräningen ligger mig såpass varmt om hjärtat så jag måste helt enkelt även träna det. Jag vill lyfta tunga vikter!

Efter gyminstruktörsutbildningen har jag dessutom fått så många nya influenser, idéer och funderingar att jag känner mig lite förvirrad. Hur ska jag lägga upp min träning, var ska mitt fokus ligga, hur ska målen se ut och framför allt hur ska jag kombinera styrketräningen och löpningen på bästa sätt? Så det är många tankar som snurrar just nu.

Jag har en lite speciell vän på gymmet. Jag brukar diskutera träning med honom och han är ganska filosofisk av sig. Dessutom har han förmågan att ställa frågor till mig som får mig att fundera och vända upponer på saker. Han säger aldrig vad som är rätt eller fel. Han serverar aldrig några svar och gör mig lite osäker. Jag har berättat om min förvirring för honom de senaste dagarna under våra pratstunder. Igår sa han "Jennica, människor har så mycket åsikter, istället för insikter. Du ska skaffa dig insikter istället för åsikter". Jag förstår vad min vän menar, men jag vill ha alla insikter nu. Jag vill inte vänta. Det är frustrerande. Tålamod är inte min grej.

Jag satte mig på stadsbiblioteket idag för att plugga gymteori, men jag fastnade med näsan i böcker om träningslära, styrketräning, kettlebells, fitness och löpning. Jag fick massor av inspiration. Så sex böcker fick följa med mig hem. När jag kom hem låg dessutom Runners Worls i posthögen och väntade på mig. Denna fantastiska tidning. Jag lusläser den.

Så närmaste tiden kommer att bestå av att hitta idéer och inspiration till hur jag ska lägga upp min träning och mina mål. Jag ska berätta om det när jag kommit fram till ett resultat. Utmaning är i alla fall ledordet. Böcker och tidningar är bra för där kan man hitta mycket åsikter som man kan prova för att sedan få en helt egen insikt förhoppningsvis. Men än så länge får jag låta förvirring råda. smiley

  • Comments(1)//jennica.bodenfors.se/#post15