Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Det där med frekvensen

LöpningPosted by Jennica Bodenfors 2011-10-26 19:10:28
Löpteknik är svårt, väldigt svårt. För min del, och faktiskt för fler än man tror, är det ändå nödvändigt. Man kanske skulle kunna säga nödvändigt ont, men så är det inte heller. Löpteknik är svårt men som tur är är det också roligt. Kanske inte precis i stunden när man förvirrat sliter sitt hår eller undrar vad sjutton det är man sysslar med, men just i det lilla ögonblicket då man faktiskt hittar rätt och också märker att den lilla sekunden hjälper så mycket.

Tålamod helt enkelt och mycket nötande. Att tåla modet att låta saker ske långsamt och ta tid. Det har jag aldrig varit bra på. För sjutton, jag ska ju springa Göteborgsvarvet om lite drygt 6 månader!!! Idag ställde jag mig frågan om det verkligen kommer att gå? Jag var verkligen frustrerad under min löprunda. Herregud, det går ju så långsamt, känns så osäkert och samtidigt så konstigt enkelt rent konditionsmässigt. Men hur jobbigt är det att springa långsamt egentligen? Det känns som rena kamelföret.


Som tur är är det ganska lugnt och ensligt att springa uppe i Länsmansgården. Fina slingor och bra backar och näst intill folktomt. Me like! Det innebär att jag kan koppla av, sjunka in i min teknikvärld och öva utan att behöva tänka på att folk runt omkring mig undrar vad jag håller på med eller rycker mig ur min koncentrationsbubbla.

Det kommer bli mycket backträning framöver, för i backarna sitter tekniken bra både uppför och nerför. Efter all backträning som väntar kommer jag aldrig mer ha problem med backiga och jobbiga banor. Jag kommer vara expert. Till och med Lidingöloppet kommer vara peace of cake!

Tekniken fungerar ganska bra på raksträckorna också. Det är varierad terräng som är kruxet. Det är svårt att "stanna kvar" i tekniken när terrängen växlar. Samtidigt är det just kuperat och mjukt underlag som min rygg behöver ha nu i början. Jag gissar att det bara är att bita ihop och fortsätta traggla och nöta.

God löpteknik är guld värt, men just nu i skrivande stund känner jag mig lite frustrerad och är smått trött på att "tänka på frekvensen"! smiley

  • Comments(2)//jennica.bodenfors.se/#post149