Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Oplanerat gympass

StyrketräningPosted by Jennica Bodenfors 2011-08-27 18:13:32
Igår fyllde min bonusdotter 11 år och vi åt tacos och tårta samt en chokladkaka. Allt var givetvis jättegott men efter en stund undrade kroppen vad i helsike jag stoppat i den?? Ett sådant där sockerrus som bara får kroppen att bli orolig och som får mig att känna mig obekväm.

När jag vaknade i morse hade jag huvudvärk av åskväder och var allmänt seg, men kroppen ville bara ut och röra på sig. Regnet stod som spön i backen och himlen var gråmulen. Så gör det fortfarande och ikväll är det Midnattsloppet så jag hoppas att det klarnar. Jag hade i alla fall planerat att avverka milspåret i Skatås promenerandes, men efter noga övervägande valde jag istället att ta en tur till gymmet.

Lite lätt styrketräning hade jag tänkt mig och att köra igenom hela kroppen ganska försiktigt. Lagom är inget ord jag gillar i kombination med träning, men idag lyckades jag faktiskt ta i lagom och utmana mig och ryggen lagom.Det är en fantastisk känsla att styrketräna nu när min kropp (speciellt höft) är symmetrisk och jag inte har några felaktiga rörelsemönster. Nu är det betydligt lättare att utföra övningar tekniskt rätt och i goda rörelsebanor. En förutsättning för all träning är ju rörlighet och den börjar bli bättre och bättre. Ganska roligt att kunna säga nu när jag är 35 år att jag kan röra mig bättre än när jag var 30 år. Jag tackar kiroprator Leif Sockander för det.

Jag kände mig lugn och harmonisk efter passet och myste med känslan av lite lätt darrande muskler efter ansträngning. Huvudvärken är som bortblåst och det dröjer länge innan det kommer någon socker in i denna kroppen igen. Nu hoppas jag bara på att regnmolnen skall skingra sig så att regnet upphör över Göteborg och att kvällens Midnattslopp blir en riktig löparfest. Lycka till önskar jag alla som skall springa. Njut! smiley

  • Comments(0)//jennica.bodenfors.se/#post137