Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Träningsförbud!

TräningPosted by Jennica Bodenfors 2011-04-12 10:33:44

Det växlar snabbt i min träningsvärld. Från superinspirerande löpteknikträning i söndags till träningsförbud på måndagen. Ja, det är sant. Jag har fått träningsförbud en tid framöver av min kiropraktor Leif Sockander.

Anledningen till träningsförbudet är att mitt ena diskbåck mellan 3:e och 4:e ländkotan är aktivt. Disken "brinner" som Sockander säger, och det gäller att släcka elden. Det gör jag tydligen genom att inte belasta kotan, disken eller muskulaturen runt om på något som helst sätt. Vad däremot strukturen behöver är stimulering av nerver och nervsignaler och disken gillar att vara i rörelse utan belastning. Hur lyckas man med detta nu då? Jo, Leif Sockander har i stort sett beordrat mig att träna våtväst 3-7 dagar i veckan!

Jag får inte göra någonting alls annat. Inte ens lyfta en pytteliten hantel, inte ens träna biceps eller ens träna bålstyrka. Hur ska jag som är träningsnarkoman klara detta!? Max 20 minuter åt gången i en bassäng! Jag som tycker att simning är dödstråkigt. Dessutom hade jag planerat att gå in på Stadium och anmäla mig till Midnattsloppet direkt efter mitt besök hos Sockander. Vilken kalldusch! Eller är det rentav komiskt? Och hur sjutton gör jag nu med outfiten? Gör Adidas baddräckter!? Jag som skulle köpa Adidas nya snygga löpartights. Hur överför jag min Adidas image till bassängen? Hm..

Fast jag måste erkänna att våtväst ändå är roligare än att simma och 20 minuter om dagen ska jag väl ändå stå ut med, eller? Jag har tränat våtväst ett par gånger innan men är absolut ingen expert eller ens duktig. Jag har i alla fall beslutat mig för att gå in 100 % för detta och litar stenhårt på att Sockander har rätt. Jag ska vända detta till något positivt och jag är hoppfull. Jag skall börja med så kallad djupvattenlöpning. Här är en intressant artikel om det.

Leif kommer arbeta med min störningsproblematik i mitt rörelsemönster som uppkommit efter ridolyckan och skadan i ryggen. Han säger själv att han kommer att "städa" i min rygg. Dock kommer jag alltid ha kvar de kroniska skadorna i ländryggen men förhoppningen är att jag skall kunna hålla dem inaktiva i framtiden. Det handlar alltså om att "släcka elden" och "städa" i ryggen.

Detta är nog första gången jag litar till 100 % på någon "expert". Varför vet jag inte men jag går på min magkänsla och jag känner att det Leif säger stämmer överens med mitt eget tänk. Hade jag inte känt det hade jag nog haft svårt att faktiskt köpa upplägget och gå med på ett träningsförbud. Nu känner jag mig bara lugn och tillitsfull. Jag kan också se att denna träning faktiskt kommer göra under med min löpning och framför allt på det mest skonsammaste sättet. Bäst av allt är att Leif säger att jag kommer kunna springa igen när elden väl är släckt!smiley

  • Comments(0)//jennica.bodenfors.se/#post124