Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Kycklinggult, blåbär och ingefära

HälsaPosted by Jennica Bodenfors 2010-08-19 20:16:22
Idag var jag och hämtade ut mitt startpaket inför Midnattsloppet här i Göteborg på lördag. Gult har aldrig varit min färg men årets midnattströja var snygg tycker jag trots allt. Det är en superskön Nike Dri-Fit i funktionsmaterial och den sitter perfekt! Nu hoppas jag bara att jag får springa i den på lördag.


Min form för dagen är inte tiptop. Mitt huvud känns tungt som bly och hostattackerna avlöser varandra. Jag har avstått från all träning i två dagar. Mitt tänkta löppass idag på 8 kilometer med några fartökningar fick jag helt enkelt ställa in. Det blir alltså ingen löpning innan lördag. Trots min trötthet så är konstigt nog mina ben fulla av spring och jag längtar faktiskt efter att få komma ut och springa (trodde aldrig för några månader sedan att jag någonsin skulle skriva att jag längtar efter att springa). Så det var helt enkelt sunt förnuft som satte stopp för mitt löppass idag.

Idag har jag också sett till att äta bra och nyttig mat, frukt, grönsaker, nötter, rena proteiner och massor av blåbär. Jag är lyckligt lottad som har en blåbärsplockarfanatiker till far. Han förser mig med flera liter varje sommar. Ren lyx!

Imorgon hoppas jag på att vakna pigg och frisk så nu ska jag ta hand om min kropp lite extra genom att servera hemmagjort te på ingefära. En dunderkur. Jag lovar!

Ingefära är bra för leder och ledgångsreumatism, stärker immunförsvaret och är antiinflammatorisk. Den stimulerar apptiten och ökar förbränningen, är hjärtstärkande och stimulerar blodcirkulationen (vilket är a och o för läkning och transport av näring till kroppens organ och muskler).

Testa själv. Det är hur enkelt som helst.

Koka upp 1-1,5 liter vatten. Skär ner 1-2 cm färsk ingefära i det varma vattnet och låt det stå och dra samt svalna lite i 10 minuter. Njut!


  • Comments(1)//jennica.bodenfors.se/#post11