Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Förädling pågår

TräningPosted by Jennica Bodenfors 2011-02-27 17:40:34
För fyra år sedan när jag började träna MRL och var på mitt första pass träffade jag en tjej som heter Lottis. Jag var ganska förvirrad på första passet och visste inte riktigt hur det hela gick till, så jag tog tag i Lottis och frågade. Av den anledningen hamnade jag också bakom henne. Detta sprudlande energiknippe med en fitnesskropp som en gudinna. Jag minns att jag fascinerades av hennes styrka och att hennes rörelser på brädan såg så smidigt eleganta ut trots att hon körde skiten ur sig på varje pass.

Lottis blev lite senare även MRL instruktör på Sportlife och hennes pass var helt galet jobbiga men gav så mycket energi, framför allt för att hon utstrålade sådan träningsglädje och hade sådan sprudlande personlighet. Skrattet och Boråsdialekten gjorde nog sitt också.

I helgen har jag tränat två MRL pass, ett igår och ett idag. Igår förundrades jag över hur lätt jag hade för att göra crunches, vilket jag inte gjort på evigheter. Jag hade fullständig magkontroll. Otrolig skillnad jämfört med i höstas. Crunches är inte en magövning jag brukar ägna mig åt, men det är frekvent förekommande på olika allaktivitetspass. Bålstabilitetsträningen har alltså även gjort grym nytta för den yttre magmuskulaturen. Jag tackar för det!

Så på dagens MRL var jag enormt irriterad på tjejen som stod framför mig. Hon hade noll koll på sin kropp och hoppade och studsade som en duracellkanin. Säkerligen blev hon fullständigt slut, men frågan är om hon blev så mycket starkare.? Emellanåt gjorde det nästan ont i min kropp då hon utsatte sin stackars kropp för okontrollerade vridningar, kast i ytterlägen och rörelser där min rygg skulle ha knäckts. Detta gjorde att jag fick stålsätta mig och koncentrera mig på min egen kroppskontroll. Det var då det slog mig när jag fick syn på mig själv i spegeln, hur smidigt eleganta mina rörelser har blivit. Det var då jag kom att tänka på Lottis.

Min nyfunna bålstabilitet gör att jag med elegant styrka kan ha full kontroll på mina rörelser. Jag kan dessutom kicka högre och hoppa högre. Med hjälp av mer kraft i rörelserna och mer kontroll kan jag utmana mig själv ännu mer. Nu fattar jag varför det såg så förbannat enkelt och elegant ut för Lottis trots att hon körde skiten ur sig. Det är inte jobbigt eller utmanande att hoppa och studsa runt okontrollerat (vilket jag uppenbarligen också gjort). Utmaningen ligger i att ha kontroll och styrka till 100 % i varje liten rörelse man gör, att utföra varje rörelse till perfektion. Snacka om body and mind working togheter!

Återigen en insikt om att bålstabilitet är grunden för all träning! smiley

  • Comments(3)//jennica.bodenfors.se/#post101