Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Protest!

HälsaPosted by Jennica Bodenfors 2010-08-18 20:47:12
Nu har min kropp fått nog. Den säger att det är dags att vila. Eftersom jag har lite svårt att lyssna ibland och bara kör på därför att jag tycker att det är så kul att träna, så får min kropp ibland säga ifrån på skarpen. Den har gången valde den att protestera med en förkylning. Jag är bortskämd med att kunna pressa min kropp ganska långt och mycket. Dubbelpass, lite sömn och miljöer med stor smittfaktor är saker som jag klarar bra. Jag utsätter mig dessutom för ganska stor smittorisk då jag arbetar med massagen. Min kropp skämmer även bort mig med att snabbt återhämta sig när den väl blir sjuk.

Min devis är att om du älskar din kropp så kommer den ge dig det du ber om. Jag brukar vara mycket noga med detta och ibland får jag till och med pikar från människor i min omgivning för att jag är så petnoga. Men så har jag också en bra hälsa och ett bra immunförsvar. Vad är det då jag menar med att älska sin kropp? Jo, det handlar om att ge den rätt förutsättningar som bra, allsidig och näringsrik kost, sömn, motion och vatten samt möjlighet till återhämtning och vila.
Så när jag vaknade upp i morse med en täppt näsa, halsont och hosta och kände mig allmänt risig insåg jag att jag inte varit så duktig på att älska min kropp den senaste tiden. Jag har krävt mycket av den, sovit ganska dåligt och dessutom inte ätit så bra som jag brukar. Det har också blivit lite mental vila. Maten har nog dock varit den största boven. Jag har inte riktigt hittat inspirationen till att laga mat på ett bra tag nu och inte heller planerat lika bra som jag brukar. Framför allt handlar det nog om för lite mat och för lite allsidighet i kosten. Jag hamnar ibland i perioder där ingenting smakar gott och orken att planera helt enkelt inte existerar.

Denna nedgång i min hälsa kommer dessvärre inte så lägligt då Midnattsloppet är på lördag och det stora målet för året, Tjejmilen, är om arton dagar. Jag hoppas givetvis på att kunna springa på lördag, men inser också att det inte är någonting jag kommer pressa mig till. Är jag inte helt hundra på lördag så får jag helt enkelt avstå Midnattsloppet till fördel för Tjejmilen.

Så nu ska jag överösa min kropp med kärlek och ge den de allra bästa förutsättningarna. Sen ska jag försöka hitta inspirationen i min matlagning och planering igen!

Hur brukar ni göra för att återfå inspirationen till bra matlagning? Knep? Tipsa mig!

  • Comments(1)//jennica.bodenfors.se/#post10