Jennica Bodenfors

Jennica Bodenfors

Början på mitt liv som löpare

HistorikPosted by Jennica Bodenfors 2010-08-04 21:02:33

Det var egentligen inte meningen att jag skulle börja springa eller satsa på löpning i den utsträckning som jag faktiskt gör idag. Jag hade inte tänkt springa alls, inte ens en meter. Inte för att jag inte gillar att springa, utan för att det rent krasst skulle vara omöjligt för mig att springa igen på grund av min skada som jag har i ett knä.

För ungefär två år sen befann jag mig på ett företag och masserade. Där träffade jag en kvinna som var gympaledare på Friskis & Svettis i Partille. Hon tyckte att jag, med min träningsbakgrund och mitt yrke, skulle anmäla mig till Friskis uttagning till att bli gyminstruktör. Jag nappade på den idén och skickade in en anmälan. Men en vecka innan uttagningsdagen beslöt jag mig för att flytta till Stockholm (vilket är en helt annan historia). Så det blev inget med det. I årsskiftet 2009/2010 flyttade dock tillbaka till Göteborg och beslöt mig då för att försöka igen. Bara någon månad senare blev jag uttagen att genom Friskis & Svettis i Partille få utbilda mig till gyminstruktör. Lycka!

Så där, någon gång i februari 2010, började min liv som löpare helt utan att jag anade det. Jag fick nämligen reda på att man borde klara av att springa minst 5 km för att tillgodogöra sig Steg 1 och 2 för att bli gyminstruktör. Snacka om morot, för att inte tala om utmaning! Då hade jag inte sprungit en meter på två år. Jag ville inte vara den som stod över och missade träning för att jag inte kunde springa på utbildningen. Aldrig! Det fanns inte. Så på lite mindre än två månader skulle jag klara av att springa 5 km. Jag bestämde mig där den kvällen att ge det ett seriöst försök, men jag visste att jag hade alla odds emot mig.


Fortsättning följer! smiley

  • Comments(0)//jennica.bodenfors.se/#post1